10 april 2015

Mijn eerste blog na 2 jaar. Over de nieuwe plannen. En Retourtje Vos post, ken je dat al?


Eindelijk weer een blog artikel. Met, jawel… nieuws over wat er komen gaat. Spannend spannend! Ik heb al een tijd niks gepubliceerd, ik weet het, i’m sorry! Ik zie nu (ik heb even gegluurd) dat ik mijn laatste blog artikel op 27 april 2013 publiceerde. Wow 2013.. twee jaar geleden alweer. Het duurt allemaal wat langer dan gedacht. Ik was in die tussentijd even zoekende naar wat ik nou precies wil, maar het komt, het komt. Hoort bij het ouder, uhuhm volwassen, worden denk ik ;) en ik kan eerlijk gezegd niet wachten om weer te beginnen! Het begint steeds meer te kriebelen. Een goed teken.

Maar back to business. Waarom plaats ik deze blog?
Ik wil jullie graag even updaten hoe het er nou voor staat hier vanachter mijn beeldscherm. Ik krijg nog regelmatig mailtjes met de vraag wanneer ik weer ga beginnen en of ik überhaupt nog wel weer ga bloggen op TSITD? 

Als antwoord op de vraag, yes zeker weten! Ik ga weer beginnen met bloggen. Maar onder een nieuwe naam. Op een nieuw domein en met een nieuwe lay-out en huisstijl. Mag ik jullie voorstellen aan Retourtje Vos. Aangenaam kennis te maken! De nieuwe naam waaronder ik ga bloggen, is ook mijn bedrijfsnaam waar ik onder ga werken (bedrijfsplan is in de maak, best pittig). 
Wanneer ik weer officieel ga bloggen kan ik jullie nu nog niet zeggen (maar daar heb ik een oplossing voor gevonden, zie onderaan bericht).

Ik blijf als vanouds bloggen (over interieur en DIY’s) zoals ik altijd heb gedaan op TSITD. Maar straks onder mijn nieuwe naam Retourtje Vos, met meer groen (lees; tuin/balkon inspiratie) en nu komt ie, naast interieur en DIY’s ga ik straks ook bloggen over…

*Trommelgerommel*

…ondernemen en websites! Ik ga voornamelijk bloggen over hoe je online je onderneming kunt runnen en over, hoe ik het altijd noem, website etiquette en dat vanuit je eigen huis. Waarom? Ik merk dat veel mensen die de stap willen zetten om zelfstandig ondernemer te worden (goed zo, zet die stap, ga zo door, het is eng maar leuk!) het niet doen omdat de stap uiteindelijk te groot is, omdat er geen duidelijk beeld is over hoe het moet (ik ken het), of als je al begonnen bent met je bedrijf, je niet weet hoe je je bedrijf aan de man brengt of hoe je je bedrijf moet professionaliseren. Je eindigt vaak met veel meer vragen dan dat je begint. Dus laat maar dan, dat wordt niks en dat is jammer, want dat houdt het najagen van je droom of dromen tegen. Iets wat een mens juist drijft en laat leven.

En precies.. jij snapt mij.. dat moet natuurlijk niet! Niemand houdt onze dromen tegen! Vragen als hoe moet ik het aanpakken? Wat moet ik doen? Hoe bied ik mijn diensten of producten aan? Hoe schrijf ik een bedrijfsplan? Welke tools kan ik gebruiken? Kan ik een thuiswerkplek maken? Hoe richt ik mijn werkplek in? Wat is branding dan eigenlijk? Of marketing.. hoe moet dat? Oh gosh.. ik moet ook nog een website maken. Help! Dit soort vragen kom ik veel tegen. Ik heb de vragen zelf ook gesteld en ik stel nog regelmatig nieuwe vragen.
Ik wil de stap kleiner maken door hierover educatieve maar duidelijke blog artikelen te schrijven. I love duidelijkheid! Met informatie die jou maar ook mij verder helpen om als zelfstandige op te staan en te kunnen blijven staan. Ik wil dieper in op de basis die we vaak lezen, zodat wij allebei een beter beeld krijgen van wat je eigenlijk moet doen om je eigen bedrijf te beginnen of te runnen.

Met stappenplannen, opdrachten en checklist waar nodig. Wie weet wel een gratis e-book? Hoe onderneem je, wat is entrepreneurschap? Ik ga op zoek en op jacht naar informatie en antwoorden. Yes, nog een passie (nja meer obsessie) erbij op mijn blog. Kan ik direct mijn (internet) nerdiheid ook kwijt. Ik heb er nu al zin in!Wat mij ook interessant en leuk lijkt is dat ik jullie mee laat kijken in mijn bedrijf Retourtje Vos. In hoe ik alles aanpak en hoe ik Retourtje Vos run. Lijkt jullie dat wat? Ik weet nog niet precies hoe en wat, maar laten we het proberen en kijken wat er van komt. Zodat we elkaar kunnen helpen en van elkaar kunnen leren! 

Heb je een vraag over ondernemen? Wil jij over een bepaald onderwerp een blog artikel lezen van mij lezen? Of heb je een andere vraag? Let me knowIk blijf ook in het Nederlands bloggen. Want ik vind, heel eerlijk gezegd, dat veel goede informatie niet in het Nederlands te vinden is. Ik Google alleen nog maar op Engelse zoektermen. Zonde eigenlijk!
En als laatste,

Heb je al gehoord van Retourtje Vos post? Vanaf vandaag kan je je inschrijven op Retourtje Vos post. Yes, mijn eerste nieuwsbrief. Probeer het uit (psst, ik vind het ook spannend). 

Ik kan voor nu nog niet zeggen wanneer alles online gaat. Maar als je Retourtje Vos post ontvangt ben je als eerste op de hoogte van de wat en waar. En waarschijnlijk heb ik af en toe ook jullie hulp nodig bijvoorbeeld bij het ontwerpen van mijn huisstijl. 

En de eindknaller van dit bericht. Degene die post van Retourtje Vos ontvangt maakt bij de online lancering kans op cadeau's! Want hoe cliché het ook klinkt, zonder jullie en jullie inbreng blog ik niet. Oké, ik stop nu met het gezemel ;)

Lets try, tot de volgende keer!

3 opmerkingen:

  1. Leuk! En ik heb me ingeschreven voor Retourtje Vos post! Ben zeer benieuwd... Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! Ik ben benieuwd en heb me aangemeld :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank jullie wel dames, leuk dat jullie je hebben aangemeld! :D

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd neemt om een reactie achter te laten. Ik lees altijd alle reacties. Als je een vraag stelt, dan beantwoord ik deze altijd in het blogartikel zelf. Ik probeer alle vragen binnen 2 a 3 dagen te beantwoorden :)

Liefs, Sharon